Merel de Waard

Energetisch therapeut

In het donker schuilt je oerkracht. In de diepte vind je jezelf. Met je armen om je heen voel je je lichter en word je langzaam heel.

Over Merel

Op een koude maar gelukkige dag in januari, zo’n 17 jaar geleden, opende ik mijn praktijk voor natuurgeneeskunde, waar ik met hart en ziel mensen bijsta met energetische (trauma)behandeling en kruidengeneeskunde.

Mijn studie antropologie was een belangrijke stap in mijn ontwikkeling, waardoor ik leerde kijken naar mensen in samenhang met hun omgeving. Ik leerde de Westerse cultuur relativeren en wetenschappelijke inzichten plaatsen in hun historische en culturele context. Met de opleiding energetisch therapeut bij het CAM instituut in Utrecht gaf ik mijn werk een basis in formele scholing, gevolgd door diverse specialisaties, waaronder EMDR therapeut.

Bij de Academie Energetische Geneeskunde geef ik met heel veel plezier scholingen op het gebied van energetische geneeskunde aan reguliere en complementaire therapeuten en iedereen die zich in het onderwerp wil verdiepen op HBO niveau. Daarnaast doe ik (praktijk)onderzoek voor de Stichting Expertisecentrum Energetische Geneeskunde.

Je kunt bij me terecht voor een traject persoonlijke ontwikkeling met ruimte voor traumaverwerking en spirituele ervaringen. Ook kun je deelnemen aan de driedaagse cursus Energetische Geneeskunde, een blik in de verborgen kant van het universum. Daar leer je in drie dagen de laatste inzichten vanuit traditie en wetenschap en ga je praktisch aan de slag met een eenvoudige behandeling die je kunt toepassen op jezelf, vrienden en familie.