Van ‘is dit het nu?’ naar rust, vrijheid en VOLUIT leven
Van ‘is dit het nu?’ naar rust, vrijheid en VOLUIT leven

Wie ben je?
Hey, ik ben Rianne Huurnink, 39 jaar en woonachtig in Utrecht. Na jaren als huisarts te hebben gewerkt, heb ik tegenwoordig mijn eigen bedrijf onder mijn eigen naam. Hierin ben ik gids, coach en sparringpartner op het gebied van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ‘gewoonweg’ lekker in je vel zitten.

Verder ben ik trotse tante, levensgenieter en altijd in voor een spontane actie, waarbij ik graag op pad ben met mijn backpack, racefiets of wandelschoenen.

Wat doe je?
O.a. 1 op 1 coaching (online en real-life), trainingen in de natuur en online gids-sessies.

Ik help mensen die regelmatig denken ‘is dit het nu?’ het leven te gaan leiden wat ECHT bij hen past. Om te gaan doen wat ze echt gelukkig maakt, zonder zich te laten leiden door angst. Oftewel: helemaal jezelf zijn en VOLUIT leven.

Bijvoorbeeld iemand die terugkomt van een burn-out en nu echt dingen anders wil aanpakken. Of iemand die twijfel/onrust heeft belangrijke levensthema’s als werk en/of relaties. Of iemand die zich uit balans voelt, continu in zijn hoofd zit en dichterbij zijn gevoel wil komen.

Mijn uitgangspunt is het hier & nu en het lichaam. Methodes waar ik veel gebruik van maak zijn mindfulness, NLP, Human Design en lichaamsgericht werken. Enerzijds ben ik down-to- earth en praktisch en anderzijds open-minded en intuïtief. En uiteraard neem ik mijn huisartservaring met mij mee.

Hoe ben je hiertoe gekomen en welke uitdagingen ben je tegengekomen?
Gedurende mijn zeven jarenlange huisartservaring heb ik dagelijks gezien dat mensen niet het leven leiden wat echt bij hen past. Velen ervaren stress, zitten vast in hun hoofd en een belangrijk deel belandt in een burn-out. Veel mensen laten zich beperken door angst, om maar te voldoen aan eigen hoge verwachtingen of aan verwachtingen van de maatschappij. En lichamelijke klachten, als bijvoorbeeld hoofdpijn, moeheid of een blessure worden meer als beperking gezien dan als waardevolle signalen van het lijf. ‘Is dit het nu?’ is dan ook een veelgehoorde opmerking. Een belangrijk (eerste?) signaal dat er iets mag (moet?) veranderen.

Ook ik zat in bovenstaande situatie… Het was het begin van mijn dertiger jaren. Ik had een appartement in Utrecht, deed allemaal leuke dingen en ik had de huisartsenbaan waar ik jaren voor gestudeerd had. Toch was ik niet gelukkig. Ik werkte in die tijd keihard voor alles en iedereen. Ik stond continu ‘aan’, voelde me onrustig, zat erg in mijn hoofd en dacht regelmatig ‘is dit het nu?’

Kort samengevat hebben een periode van overspannenheid, een hardnekkige fietsblessure, persoonlijke coaching en een periode in het buitenland mij stap voor stap dichterbij mezelf gebracht. Terug naar mijn gevoel en intuïtie en terug naar mijn eigen kracht.

In 2019 gooide ik tijdens een sabbatical in Zuid Amerika het roer om als huisarts. Ver weg van alles en iedereen kwam ik steeds meer in contact met mezelf en besloot mijn leven te gaan leiden volgens mijn belangrijkste kernwaarden: verbinding – vrijheid- groei – avontuur en van betekenis zijn. Zo nam ik het besluit op een andere manier mensen te helpen, in mijn eigen bedrijf.

Oh, wat voelde het goed om de 10-minuten contacten achter me te laten en met alle tijd en aandacht van betekenis te kunnen zijn voor de ander. En om de diepte in te kunnen gaan, waar nodig. Maar vooral: mensen dichterbij zichzelf brengen, terug naar hun eigen kracht, zodat ook zij het leven gaan leiden wat echt bij hen past. Los van alle verwachtingen van anderen en van de maatschappij.

Wat zou je nog willen meegeven?
Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook geloof ik niet in DE methode die iedereen verder helpt. Maar juist in een persoonlijke aanpak en een mix van methodes, afhankelijk wat diegene verder helpt. Samen met mijn klanten vinden we de juiste radartjes om aan te draaien. Zodat er letterlijk en figuurlijk beweging komt, je meer vanuit je hart gaat leven en keuzes maakt die echt bij je passen.

Het leven is namelijk te kort om als een trein aan je voorbij te laten gaan.

Het platform dat werk maakt van gezondheid, vitaliteit en preventie. Voorkomen is beter dan symptomen bestrijden.

Diensten

Over ons

© 2024 Alle rechten voorbehouden