Jouw verhaal

Stress ontstaat niet zomaar en uitvallen door stress is al helemaal niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt. Al voelt dat misschien wel zo. Als je bent uitgevallen met stressklachten dan is daar een heel proces aan vooraf gegaan. Deels bewust en deels onbewust. Je realiseert je pas achteraf dat het al veel eerder aan het opbouwen was.

Kan je kort aangeven wat er bij jou toe geleid heeft dat je nu met stressklachten thuis zit?

Vertel,hoe is het zo gekomen ?

Het begon een jaar geleden. En werd geleidelijk steeds erger. 

Het is nu belangrijk om te zorgen dat je weer beter wordt. Dat is nu het allerbelangrijkst en daar heb je tijd voor nodig. Tijd om je stresssysteem weer tot rust te brengen en tijd om fysiek te herstellen. Wat daarvoor nodig is, leer je allemaal in dit traject.

Je bent alleen niet goed in staat om te herstellen als het oorspronkelijke probleem nog steeds in je achterhoofd spookt. Dat oplossen geeft je de meeste rust. In deze situatie betekent het probleem oplossen vaak dat je drastische maatregelen wilt nemen. Baan opzeggen, scheiden, … vul maar in!

Heel soms is dat uiteindelijk wel de echte oplossing, maar heel veel mensen weten een goede tussenweg te vinden als de heftige emoties van dit eerste moment weg zijn en ze zich weer krachtiger voelen. Daarom vraag ik je hier om je hart te volgen en op te schrijven wat jij het liefste wilt. Alleen ga je er nu niets mee doen.

Je mening kan nog veranderen als je zelf weer tot rust gekomen bent of je bedenkt nog andere oplossingen in de komende tijd, gewoon doordat je wat meer afstand hebt kunnen nemen. Het kan nog alle kanten uit, maar het begint bij wat jij wilt.

Hoe wil jij dat het is, als je straks weer beter bent?
Laat je hart spreken. Ga je nooit meer voor die baas werken, wil je bepaalde taken niet meer doen, wil je met andere collega’s werken…. Jij weet nu al prima hoe jij het wil hebben. Of het realistisch is of niet, dat maakt niet uit. Ervaar hoe het is om helder op te schrijven hoe jij het wil.

Hoe wil jij dat het is, als je straks weer beter bent ?

Weer zoals vroeger. Minder somber. Energieker

Nu je vanuit je hart hebt opgeschreven hoe jij het anders wil, geeft je dat richting.
Jij kan wel degelijk invloed hebben, al weet je nu nog niet hoe je dat precies gaat doen.
Of je het na verloop van tijd nog wil? Dat ga je ontdekken.
Zo ja, dan is de volgende stap om te verkennen wat er echt mogelijk is, welke alternatieven eventueel ook goed zijn en hoe je dat kan aanpakken.

Voor nu kan je dit parkeren. Kan je aangeven hoe je je voelt op een schaal van 1 tot 10?

Bang, boos, blij, verdrietig, opgelucht

Bang :        7
Boos:         9
Blij:             3
Verdrietig: 7
Opgelucht: 2