Hoe komt het dat muziek je uithoudingsvermogen vergroot? Je prestaties verbeterd en je lichaam efficiënter doet werken? 

Dat komt omdat een muzikale stimulans 17 biljoen hersencellen activeert. Deze 17 biljoen ‘muziek-prikkels’ verspreiden zich door het gehele brein. Waarbij ze de verschillende hersendelen activeren en met elkaar verbinden.

Het zijn de verbindingen die zo belangrijk zijn. Want voor alles wat we doen. Bewegen, lopen, horen, zien. Moeten in het brein duizenden verbindingen voor worden gemaakt. 

Hoe sneller en efficiënter die verbindingen worden gemaakt. Hoe minder energie het lichaam verbruikt. En hoe beter jij presteert. 

En wanneer jouw brein je favoriete muziek hoort, maakt het Endorfine en Dopamine aan. Deze stofjes hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand en zijn tegelijk ook neurotransmitters.

Neurotransmitters verzorgen de communicatie in je brein. Zonder hen gebeurt er niets in je brein. Geen gedachten, geen beweging, totaal niets. 

Samenvattend: Muziek activeert het gehele brein. Favoriete muziek doet Endorfine en Dopamine stromen. Verbindingen worden sneller gemaakt. Bewegingen verlopen soepeler. Het lichaam werkt efficiënter, bespaart energie. En jij presteert beter. That’s the power of music.

Logisch dan, dat onderzoeken laten zien dat sporten met muziek het gevoel van inspanning met 10% vermindert en het uithoudingsvermogen met 15% doet stijgen. Wat leidt tot een hogere productiviteit en meer spierkracht.

Als je dan ook weet dat muziek trillingen in de lucht zijn. En dat het menselijke lichaam is opgebouwd uit miljarden atomen die om elkaar draaien. Dan begrijp je dat muziek – de trillingen – je raakt tot in iedere cel van je lichaam. 

Daarom kan je met recht zeggen dat muziek een vorm van energie is – een levenskracht – die tot diep in onze kern resoneert. Daarom kan muziek je emoties, gedachtes, energie en gezondheid tot op cel nivo positief beïnvloeden. 

Dat is waarom de SportBooster-playlisten, die jij straks gaat maken. Je prestaties verhogen en je vooraf the game in the zone brengen  

Fijne dag en we spreken elkaar morgen weer. 

Ignar