/update #1

Nieuwsbrief van november ’22

/netwerk

Healfie is een groeiende netwerk organisatie van bevlogen zorg professionals. Professionals die ervaren dat ons zorgsysteem structureel is vastgelopen. Professionals die zien dat het binnen het systeem niet lukt dit op te lossen. Professionals die voelen dat het anders kijken naar en organiseren van zorg voor gezondheid en preventie – in digitale en fysieke netwerken die uitgaan van de persoonlijke relatie en wisselwerking rondom mensen in plaats van ziekten – de sleutel is om ons allemaal gezonder te houden.

Inmiddels sluiten steeds meer professionals aan. Ken jij collega zorg professionals die ook zouden kunnen en/of willen aansluiten? Spread the word

/technologie

We zijn er van overtuigd dat het helpend inzetten van innovatieve technologie de transitie van ziekte en zorg naar gezondheid en preventie zal versnellen. Achter de spreekwoordelijke schermen wordt hard gewerkt aan die technologie.

/adressenboek

Onlangs gingen we in een Design Sprint aan de gang met de uitdaging: Hoe kunnen we het mensen makkelijker maken de juiste hulp te vinden? Als ze al wel van alles merken en voelen, maar nog niet in een hokje van een ziekte of medische diagnose passen? En door al het aanbod, door alles wat ze zien op internet door de bomen het bos niet meer zien?

De uitkomst was een prototype voor een functionaliteit waar we nu hard aan werken. Een interactief adressenboek met storybased matching. Waarbij we niet uitgaan van ziekten, symptomen en klachten. Maar van het unieke verhaal, wat mensen zelf kunnen en welke hulp – menselijk of digitaal – daarbij past. Zodat mensen zelf leren blijvend hun uitdagingen aan te kunnen.

Nieuwsgierig ? Klik op de  link : healfie.nl/adressenboek

/gesprekken

We zijn gestart met het opnemen van healfie/gesprekken. Podcasts over de zo noodzakelijke transformatie van ziekte en zorg naar gezondheid en preventie.

In healfie gesprekken gaan we in dialoog met mensen ook zien en ervaren dat we anders moeten leren kijken naar gezondheid. Dat we de zorg voor gezondheid en preventie anders moeten organiseren. En daar op eigen wijze invulling aan willen geven.

De healfie/gesprekken zijn te beluisteren via de healfie website, en bekende podcast apps als spotify en apple podcasts.

/demodag

Vrijdag 25 november van 9 – 12.30u organiseren we weer een fysiek evenement bij ons in de Stadstuin aan de Kaap Hoorndreef 66.

Het moet écht anders in de zorg! Aandacht voor preventie en gezondheid. Dat zien en voelen we allemaal. Maar hoe dan? Want dat kan eigenlijk helemaal niet in ons zorgstelsel, zo leerden we tijdens een eerdere demodag van Jeroen Kemperman. Want in ons zorgstelsel is alleen geld beschikbaar als iemand al een ziekte of diagnose heeft. Niet als je problemen en ziekte wil voorkomen. Dan zijn mensen zelf en vooral werkgevers je partners.

Wat kunnen we bieden als individu? Als netwerk? En hoe we in beeld? Sinds de laatste demodag zijn er mooie stappen gezet. We vertellen je er graag alles over de 25e.

En we horen graag van jou waar je mee bezig bent. Wat je al hebt bereikt. Wat zou helpen om verder te komen. Want ervaringen en inzichten delen, ideeën uitwisselen, elkaar verder helpen. Daar draait het om. Want samen kunnen we echt werk maken van gezondheid en preventie.

Elke demodag nodigen we sprekers uit om inzichten te delen, te inspireren of te challengen. Voor 25 november staat er natuurlijk weer interessante een spreker op het programma.

Wil je er ook bij zijn? Laat het even weten

© 2023 Alle rechten voorbehouden